°|° Lothlórien °|° Egy Titokzatos Világ a Gyűrűk Ura Trilógiáról °|° Hobbit 3. - Az öt sereg csatája - 2014.12.17. °|°

Üdvözlünk a Lothlorien.gp oldalon! A témája a méltán népszerű és közismert J.R.R. Tolkien Gyűrűk Ura világa. Egyaránt foglalkozik a Hobbit és Gyűrűk Ura könyvekkel és Peter Jackson által rendezett filmjeivel. Az oldal 2011.09.22.-én nyitott, egyazon napon mikor Zsákos Bilbó és Zsákos Frodó ünnepli születésnapját. Nézz körbe, ismerd meg a filmek és könyvek világát! 

Fawkes & TheGrey
Ring & Leaf Elite

21/09 szabad hely.

Képre vár: argentin-sorozatok.gp,

 
Friss

Új design + Thorin videó

http://30.media.tumblr.com/tumblr_lppgg8b5Vm1qcyjm3o1_500.gif

Mint láthatjátok, új designt varázsoltam az oldalra... elég komolyra sikeredett - legalább is a színek hiánya erre utal -, s elvégre ez tükrözi is szerkesztői hozzáállásomat. Egyszerűre lett az egészet egybevéve, de a célnak megfelel. Ezúttal a négy Lotr-os hobbitunkat - Frodó, Samu, Pippin és Trufa - vettem alapul, remélem nektek is bejön.

És hogy ne legyen teljesen semmit mondó ez a bejegyzés, íme egy videó Richard Armitage-dzsel, aki a Hobbit filmek Thorinját fogja majd alakítani:

2011.11.13. 15:17, Fawkes

Hobbit in 5

2011.11.13. 10:41, Fawkes

Empire videó, GQ képek, Supernova, Margaret & David, babás képek

Elijah Wood (Fordó), Sean Astin (Samu), Dominic Monaghan (Trufa) és Billy Boyd (Pippin) Empire magazinbeli fotózásáról még korábban egy promó videó is napvilágot látott, melyet alább nézhettek meg:

Dominicról megjelent egy-két kép a GQ egyik rendezvényéről is:

http://dominic-monaghan.org/gallery/albums/userpics/10288/normal_collf-03.jpg http://dominic-monaghan.org/gallery/albums/userpics/10288/normal_collgq-01.jpg http://dominic-monaghan.org/gallery/albums/userpics/10288/normal_coolgq-02.jpg

Billy részt vett a Supanován, melyről két videóval is szolgálhatok:

Egy videó Cate Blanchettről (Galadriel), aki Geoffrey Rushsal nyilatkozott a Margaret & David-ben:

És itt van egy rakás kép Orlando Bloomról (Legolas), akit az utóbbi időben megszálltak a fotósok főképp újszülött kisfia miatt:

http://www2.pictures.zimbio.com/bg/Orlando+Bloom+Orlando+Bloom+Out+Flynn+xHIncTLjcQ0l.jpg Orlando Bloom Orlando Bloom kisses his son Flynn Christopher Blanchard Copeland Bloom (b. January 6, 2011) on the forehead as he waits for a cab. Orlando Bloom Orlando Bloom kisses his son Flynn Christopher Blanchard Copeland Bloom (b. January 6, 2011) on the forehead as he waits for a cab.

2011.11.11. 15:35, Fawkes

Sorozatgyilkosnak áll a főhobbit

Forrás: Mixonline.hu
Elijah Wood Geek Chic! "Lord of The Rings" star Elijah Woods rocks some thick rimmed specs arrives at London Heahrow airport.

A Gyűrűk Ura sztárja, Elijah Wood megkapta az 1980-as Maniac remake-jének főszerepét. A Sin City színésze nemcsak A hobbitbeli szerepére készül, hanem egy igazi thriller is a markába került, ami nem csak számára lesz újdonság.

William Lustig kultikus filmjét a Melléfogás, a P2 - A rettegés új szintje és Magasfeszültség direktora, Franck Khalfoun rendezi újra, és Woodon kívül olyan színészek szerepelnek majd benne, mint a Külvárosi mulatóban feltűnt Nora Arnezeder.

A Maniac történetében egy skizoid sorozatgyilkos végez fiatal nőkkel New Yorkban, így állva bosszút a rossz bánásmódért, amit anyjától kapott. Az 1980-as filmben Joe Spinell, Caroline Munro és Abigail Clayton alakították a főszerepeket.

Az idén 30 éves Woodnak legismertebb alakításait A Gyűrűk Ura-filmtrilógiában és a Deep Impactben láthattuk, ezért most a thriller egy új terület lesz számára, de alig várja, hogy megmutathassa ezt az oldalát is a nézőknek.

2011.11.10. 08:44, Fawkes

Hobbitok ünnepelték a Gyűrűk urát

Forrás: Mixonline.hu

Az Empire magazin közös nosztalgiázásra hívta a trilógia négy félszerzetét, az ok pedig nem más, minthogy 10 éve mutatták be A Gyűrűk urát. Zsákos Frodó és a többiek boldogan nosztalgiáztak, hiszen igencsak volt miről.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/10/27/article-2053919-0E8E1E8800000578-322_634x423.jpg

Elijah Wood, azaz Zsákos Frodó, Sean Astin, azaz Csavardi Samu, Billy Boyd, azaz Tuk Peregrin és Dominic Monaghan, azaz Borbak Trufiádok 12 évvel ezelőtt repültek először Új-Zélandra, hogy aztán másfél évet töltsenek ott. Az Empire decemberi száma összeállítást közöl az évforduló emlékére: Viggo Mortensen, azaz Aragorn forgatási fotóival, sztorizgatásokkal és még soha nem látott terveket is megmutatnak.

A hobbitokat alakító színészek olyan közeli barátok lettek a forgatás során, hogy azóta is egy szótag után felismerik a másik hangját.

The boys are back in town: (L-R) Dominic Monaghan, Elijah Wood, Billy Boyd and Sean Austin, reunited to mark the 10th anniversary of the first film in The Lord of the Rings trilogy, The Fellowship of the Ring

Elijah Wood ámuldozott is azon, hogy milyen gyorsan is telik az idő: "12 éve volt augusztusban, hogy a forgatásra repültünk, őrület, hogy mennyi idő telt el azóta. De ugyanakkor viszont nem úgy érzem, hogy eltelt volna ez a sok idő."

A Gyűrűk ura azóta igazi filmtörténeti klasszikussá vált, ahogy a szereplőknek is megalapozta a hírnevet, bár sokan nem is tudtam kitörni a hobbit szerepből, bánni egyikük sem bánja, hogy részesei voltak a sikernek.

2011.11.06. 11:07, Fawkes

Hobbit in 5

2011.11.06. 10:55, Fawkes

Peter Jackson betekintést enged a Hobbit forgatásába

Forrás: ItCafé.hu

Megjelent egy cikk Peter Jackson (rendező) utóbbi kis videó blogjáról, melyből még inkább megérthetitek azt:

"48 képkocka másodpercenként, 5k-s felbontás, 48 darab Red Epic kamera. Számokban kifejezve ez a Hobbit forgatása.

Valószínűleg sok olvasónk várja már epekedve a Gyűrűk Ura könyvtrilógia előfutárának tekinthető könyv (A hobbit) filmjének premierét, mely sajnos csak egy év múlva lesz esedékes. A filmeposz rendezője természetesen Peter Jackson, aki a rajongók által néha vitatott trilógia elkészítéséért is felelős.

A rajongók örülhetnek, Jackson ugyanis egy videoblogot indított el, melyben bemutatja azt, hogy hogyan készül a film. Az első részben a stúdióban történt munkálatokat csodálhatjuk meg, a dolog pedig nem csak a világot ismerők számára lesz érdekes, hanem az egyszerű laikusoknak is. Már csak azért is, olyan sokat beszél a technikai oldalról, hogy itthon az NMHH már bizonyára kiakadt volna, az ugyanis sehol nem hangzik el, hogy a műsorban termékmegjelenítés látható. Kiderült viszont, hogy A hobbit csapata 48 darab Red Epic kamerával dolgozik, melyek 5k felbontásban rögzítenek 48 képkocka/másodperces sebességgel, úgyhogy a mágikus szám már meg is van. Arról, hogy az 5k felbontás mennyire nagy, az alábbi képen lehet meggyőződni, a jobb alsó sarokban látható az általunk megszokott, 1080p-s HD. A 48 képkockára a készítők szerint azért van szükség, mert az emberi szem akár 60-at is tud másodpercenként észlelni (sokak szerint csak 30-at), így az új filmnél a moziélmény még jobb lesz.

Érdekes rész a 3D-vel kapcsolatos is. Kiderült, hogy Jackson munkájának megkönnyítése érdekében a grafikus szakemberek már a skicceket is sokszor kék-piros 3D-ben csinálják, plusz az egész stáb 3D-ben nézi meg a felvett nyersanyagot. A kamerák kezelésére külön módszert dolgoztak ki, mert a fent említett Red Epic felvevők ugyan nem nevezhetők nagynak, de egymás mellé téve lencséik messzebb vannak egymástól, mint az emberi szemek; épp ezért tükrök segítségével hozzák közelebb őket egymáshoz, fantasztikus."

2011.11.06. 10:46, Fawkes

4. rendezői videó - betekintés a 3D világába...

És íme: megérkezett Peter Jackson (rendező) legújabb videó naplója, melyben ismét betekintést nyerhetünk a Hobbit filmek színfalai mögé, s újabb pillanatokkal gazdagodhatunk. Ez már a negyedik ilyen kis összeállítás, melyben ezúttal főként a 3D-ben való forgatásról esik szó - korábban már olvashattatok egy Orlando Bloom (Legolas) interjút, melyben a színész mesél egy kicsit a Red Epic kameráiról is (ide kattintva ezt el is érhetitek!). Most pedig Peter Jackson is bevezet minket ebbe a világba, így vagy végig sorolja tucatnyi kamera nevét, melyek olyanok mintha a gyermekeik lennének (igen vicces nézni ezt).

Persze nem csak a kameráknak köszönhetjük majd a 3D-s élvezetet, hanem az ezen dolgozó stábnak, ráadásként pedig a látványtervezőknek, így a designerek vagy épp a kosztüm felelősöknek is nagy hálával fogunk tartozni a remek törp külsőkért vagy épp Bilbó ruháiért. A végén még egy kis művészeti munkálkodásba is beleshetünk.

De ami a legjobb: sok új pillanatot láthatunk a videóba - mégha ezek többsége zöld hátteres is -, hiszen bepillantást nyerhetünk egy-két lényegesebb csatajelenetbe, a hegyi túrába, Völgyzugolyba vagy épp Bakacsin erdő mélyébe. Valamint régi és új szereplők is felbukkannak, így láthatjuk Elijah Woodot (Frodó), Hugo Weavingot (Elrond), Sir Ian McKellent (Gandalf), Andy Serkist (Gollam) és persze valamennyi törpöt. A lényeg, hogy kár lenne kihagyni az alábbi videót:

Ha esetleg nem láttad volna még az első három részt, azt az alábbi linkre kattintva elérhetitek itt az oldalon.

Valamint, ha nem akartok lemaradni az esetleges folytatásokról, akkor ajánlom - persze ha még nem tettétek meg volna -, hogy lájkoljátok Peter Jackson hivatalos Facebook oldalát, melyet ide kattintva megtaláltok.

2011.11.04. 16:59, Fawkes

Luke Evans interjú, forgatási képek és egy ünnepelt

Luke Evans Actor Luke Evans attends the E One presents the world exclusive premiere of "The Three Musketeers" at Vue Westfield on October 4, 2011 in London, England.

Megjelent egy rövidke interjú Luke Evansszal, aki a Hobbit filmek (feltehetőleg csak a második részben) Bardját fogja alakítani. Aki nem tudná, a könyvben ő az, aki végül megöli Smaugot, a sárkányt és így a nép mindenáron őt akarják megválasztani új uralkodónak. Evans a nemsokára mozikba kerülő Halhatatlanok (Immortals) film promózása közben mesélt egy keveset a Hobbit filmről. Egy kis érdekesség, ha valaki nem tudná, Evans - bár valószínűleg szó szerint nem fognak együtt lenni a vásznon - nem most először játszik együtt Orlando Bloommal (Legolas), hiszen alig néhány hete került a mozikba közös filmjük, a Három Testőr is, melyben ő Aramist alakította. Visszatérve, a színész mesélt a Hobbit filmet megelőző felkészülésről, így az íjászat gyakorlatokról is:

"Fantasztikusak voltak a gyakorlatok a film forgatása előtt - mondta Evans, miután megkérdeztük milyenek az íjászat képességei. - Teljesen belejöttem, és ez nagyszerű. Fantasztikus időt töltöttem el vele. Új Zélandon élni, na az egy teljesen más világ... egy más világ, de tényleg. Nagyon-nagyon szuper."

Továbbá mesélt karakterének szerepéről, illetve a stábbal való családias hangulatról is:

"Az az igazság, hogy a szerepem lényegében csak a film 10 százalékát fogja át, hiszen csak jövök, lövök, kicsit bölcs vagyok, így nem igazán tudok mit mondani, pedig a szereposztás is fantasztikus. Nagyon messze vagyunk az otthonunktól. De Peter [Jackson] mondta nekünk, hogy itt már van egy kis család, ami a stábban alakult ki, s így a forgatások is sokkal kellemesebb hangulatban történnek. Mindannyian nyitottak, és ez nagyszerű. Úgy érzem nagyon szerencsés vagyok, hogy ennek részese lehetek."

/Saját fordítások! Elviheted, de csak az oldal feltüntetésével!/

A forgatásról - bár nem a Luke Evans-féléről - meg is jelent két kép, amelyen először láthatjuk Frodót, azaz Elijah Woodot. Az ifjú hobbit szerepe még továbbra is rejtély, hiszen akik olvasták a könyvet, azok tisztában van vele, hogy ebben a történetben még sehol nem volt a Gyűrűhordozó:

http://images4.fanpop.com/image/photos/21700000/Peter-Jackson-peter-jackson-21767806-190-190.jpg

És tartozom egy felköszöntéssel, mert tegnap valahogy megfeledkeztem róla: A tegnapi nap folyamán ünnepelte születésnapját ugyanis az a személy, akinek köszönhetjük a Gyűrűk Ura trilógia filmeket, valamint a jövőre és azután mozikba kerülő Hobbit filmeket is. Ő nem más, mint Peter Jackson a rendező. a hírnevét természetesen a LOTR trilógiának köszönheti, de emellett neve olyan munkáknál is szerepel, mint a King Kong, a District 9, a Komfortos mennyország, vagy a Tintin kalandjai. A rendező-producer tegnap töltötte be kereken az 50. életévét. Boldog születésnapot neki utólag is!

2011.11.01. 09:44, Fawkes

Kosztüm promók és avatárok

Egy picit, ha nem túl sokat is, de bővítettem az oldalt, azon is belül a Gallery-t, ugyanis a nap folyamán feltettem jónéhány kosztümös promót, melyek a LOTR filmek studió fotozásain készültek. Így láthattok képeket Frodóról, Aragornról, Arwenről, Legolasról, Gimliről, Éowynről, Éomerről valamint Theodenről:

Illetve hoztam egy-két avatárt is, melyeket az alábbi ikonok valamelyikére kattintva külön-külön elérhettek maradéktalanul:

2011.10.31. 23:06, Fawkes
 

Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom    *****    Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend    *****    Még nagyon az év elején járunk, most rendelj születési horoszkópot az ajándék 3 év elõrejelzés és ingyenes konzultáció!!    *****    Pánikenyhítõ poszt a Histórián. Superuser jelen. És TE merre jársz? Kattints!    *****    SIMONA | az Isten áldjon, Esperanza! Lolájának fõszereplésével | SIMONA | a jelenleg futó legsikeresebb argentin sorozat    *****    Marculábi cica tíz éves lett! Ünnepeljétek meg a születésnapját a Mesetárban Marculábis ujjbábokkal! Boldog szülinapot!    *****    ***Munkalehetõség! Magyarországról, Szlovákiából, Csehországból keresünk, MLM vezetõket és tanácsadókat! ***    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! A tanulásod nálam az ASZTRO-suliban teljesen INGYENES! Fordulj hozzám bizalommal!